• Iniciatives i Programes

Innovació, creativitat i proximitat

La fórmula per seguir implementant els serveis adreçats a la millora del benestar de les persones 

Qui ens havia de dir quan va començar l’any 2020, que al mes de març ens trobaríem en aquesta situació tan anormalment excepcional i dramàtica, a causa d’una pandèmia provocada per un virus del que fins aleshores mai no n’havíem sentit parlar.

Aquest article no parla de salut, tot i que aquest és l’autèntic drama, i això no ho hem d’oblidar.

En aquest article volem fer una lectura de la situació des de la perspectiva d’una empresa que treballa en l’àmbit socioeducatiu, de la dinamització comunitària i el civisme, en l’àmbit de la cultura de proximitat, en projectes de dinamització i animació sociocultural per joves, infants i gent gran, i en l’àmbit de l’educació infantil.

Una empresa que mira d’adaptar els recursos dels que disposa per poder donar servei de la millor manera possible, i donar resposta a les treballadores i treballadors, als clients (sobre tot, administracions locals) i persones usuàries (veïns i veïnes de les nostres ciutats i barris) amb els estàndards de qualitat més alts possibles.

Des del primer dia de la declaració de l’estat d’alarma, tots els equips i departaments de l’empresa s’han mobilitzat de forma espectacular per adaptar els serveis a la nova situació.

Ens hem reorganitzat, aconseguint gestionar els serveis telemàticament i online, amb l’objectiu de seguir sent espais de referència a cada territori per a molta gent, d’estar el més a prop possible de la ciutadania i acompanyar a les persones dels equipaments i serveis, amb reconeixements destacats per a la seva tasca de forma pública en molts casos. Hem dotat els equips amb dispositius per poder acompanyar les persones més vulnerables i fer un seguiment el més proper possible i així detectar situacions de risc i derivar-les amb la major brevetat.

Tenim la certesa que tothom està treballant al 200% de les seves possibilitats, en una situació emocionalment difícil, amb uns mitjans que no sempre són els més adequats i amb una tecnologia que no estava preparada per aquesta situació. Tot i així, si treballem juntes en la mateixa direcció tenim la seguretat que ens en sortirem, i que l’esforç haurà valgut la pena.

La solidaritat, l’acompanyament, la proximitat, l’adaptació a situacions desconegudes i extraordinàries, la innovació i la creativitat, característiques de tots els equips professionals del GRUP-IP.

“FEM FÀCIL LO DIFÍCIL”

Entradas Recientes

Ver todo