• Iniciatives i Programes

TEMPS DE TEIXIR AMB XARXES I FILS DE COTÓ FLUIX

Els Previs per l’entrada a l’ Escola - juny 2020

Per anar posant en ordre totes les vivències d’aquests dies a casa nostra, amb les nostres coses, el nostre ordinador, els nostres horaris, agendes, les lectures, les reunions a més de set bandes, les formacions de les tardes i connexions varies de temes diversos, cal pensar poc a poc i centrar-nos en una idea, un pensament únic i personal. Podem pensar per exemple, com ens hem sentit aquests dies, què hem trobat a faltar, què tenim ganes d’oferir i què ens il·lusiona ara, quan ja som a punt de sortir.

Però torno enrere i penso que, sobtadament ens vàrem trobar a casa fent una feina nova en la que estàvem poc avesades. Poc a poc, amb una força que anava venint, vam anar teixint amb fils de cotó fluix un bon trenat, per fer noves xarxes i plataformes que ens deixaven mirar una mica més lluny i ens reunia, per pensar amb tot el que van deixar d’un dia per l’altre: l’escola, la llar, els infants, les families, companyes, i projectes de tota mena.

I ara...

El Què s’ha de fer, Com i Quan, no dependrà pas només de nosaltres, però si que tenim un paper molt important. Nosaltres formem part d’aquest teixit, i a on siguem, podrem percebre les necessitats i oferir tot allò que, amb aquests fils de cotó hem anat teixint i que ara mateix ja té un gruix que ens sostindrà sense notar-ho, i amb la força interna dels nostres pensaments, les nostres idees i emocions, que tant ens han acompanyat aquests dies.

Il·lustració: Mercè Galí del llibre de Sofia Gil.

Cal anar entrant cap a la nova realitat amb una mirada renovada i que de nou ens mostrarà que estem preparades per més del que ens pensem.

Identificar-nos amb les emocions i donar sentit al nostre treball compartit amb les Companyes, les Families i els INFANTS, ben segur que ens aportarà la calma i la seguretat, per un bon inici.

I nosaltres, també hi som. Salut !
Article de Nuri Sanarau, assessora psicopedagògica d'Educare XXI.

Entradas Recientes

Ver todo