• Iniciatives i Programes

UN TEMPS PER CONFINAR I UN TEMPS PER CONFITAR

Per les famílies amb infants

Aquests dies a casa, ens arriben múltiples propostes per fer i passar les hores amb totes i tots els que hi som. Aquestes ofertes són tantes que fins tot ens poden saturar i fer-nos sentir que no arribem a tot. Sovint també pensem que a casa dels altres potser fan més, i demanem i mirem a través de les sempre presents pantalles, que encara ens expliquen més. Així ens sentim en aquest confinament, confinats i confinades del tot i presos del fer i no saber si fem prou o ho fem prou bé.

A casa, sense anar més lluny perquè ara mateix és impossible, hi ha tots els elements, ingredients per a fer una bona confitura. No parlem de fer melós aquest temps de confinament, però si de posar-hi una mica de meleta (de mel) i convertir aquest temps de “confitament”. A veure, no es tracta pas de seguir a peu de la lletra cap recepta, però si de pensar amb els ingredients que tenim més a prop, i què podeu combinar de manera que la barreja aconsegueixi aquella textura que agrada tant a tothom.

Aquesta introducció ens pot fer pensar amb qui som a casa i què tenim per fer el temps més “gustós”. M’atreveixo a dir que hi ha el més important: els nens i les nenes de casa. Un altre element important som nosaltres, els adults i, en tercer lloc, tot el que tenim i que en diem casa nostra. La manera de barrejar, remenar, tastar, fer reposar tots els ingredients d’aquesta Massa Barrejada, serà el truc que no ens poden explicar en cap de les receptes que busquem ansiosament en altres cases o “altres pastisseres confinades”.

Vist des de fora, des del confinament, la feina de pedagoga ens fa pensar en la gran oportunitat de viure, descobrint a casa, totes les oportunitats de fer-ho plenament amb els vostres fills i filles, sense que us hagin d’explicar el com. Viure tan a prop dels infants és una fortuna.

Podem pensar que la funció de pare o mare de sobte es transforma, i ens sentim responsables de tot, pensant que els infants poden quedar mancats d’algun aprenentatge que li oferia l’escola bressol, que hi ha hàbits que potser es poden perdre, que no recordarà les rutines, que potser passarà el temps de treure el bolquer..... milers de temes que ens poden fer sentir inquiets i inquietes.

Doncs vet aquí, TRANQUIL·LITAT, els infants quan poden JUGAR a prop de la gent que els estima, aprenen sols, soles i molt. Continuen creixent sans i sense mancances, si aquest entorn humà i l’espai ho facilita.

Gaudiu de la bona confitura!!!!

Article de Núria Sanarau i Olga Ortega, psicopedagogues de primera infància.

Entradas Recientes

Ver todo